Misi Kuruskan Zuly

Selasa, 22 Februari 2011

Anggur

Hari ini aku start dengan diet anggur..
Walaupon lebih baik kalau nak startnee disertakan dengan puasa 1 hari.. Asyik dok tertangguh2 jer nak puase, bilernyer nak start.. so aku teruskan jer dengan diet anggur ku...

hari nee aku start breakfast dengan Alpha Red.
Info pasal anggur ni..

Alpha Red
Anggur merah dengan biji
Berbentuk bulat, rangup2
Saiz: lebih kurang 20-24 mm
Tempoh menuai: Masak - 7 hari

Beli kat pasaraya Gergasi, dengan harga RM14.99 per KG.

Next entry aku cerita lebih lanjut pasal Diet anggur nee yer. Till then, take care (^_^)y

Khamis, 10 Februari 2011

Maher Zain - InsyaAllah (versi Melayu)

video

Maher Zain - InsyaAllah (versi Melayu)
Andainya
Kau rasa tak berupaya
Hidup sendirian
Tiada pembela
Segalanya suram
Bagai malam yang kelam
Tiada bantuan
Tiada tujuan
Janganlah berputus asa
Kerana Allah bersamamu

InsyaAllah
InsyaAllah
InsyaAllah
Ada jalannya
Andainya
Dosamu berulang lagi
Bagai tiada ruang untuk kembali
Dikau keliru atas kesilapan lalu
Membelenggu hati dan fikiranmu
Janganlah berputus asa
Kerana Allah bersamamu

Kembalilah Kepada Yang ESA
Yakin padaNYA
Panjatkan lah doa
Oh Ya Allah
Pimpinlah daku dari tersasar
Tunjukkan daku
Ke jalan yang benar
Jalan yang benar
Jalan yang benar
Jalan yang benar