Misi Kuruskan Zuly

Rabu, 25 April 2012

3 Wishlist + 1

Semalam, seseorang telah bertanya kepada saya. Apa wishlist sempena hari lahir?
Hahaha rasenyer orang itulah satu2 orang yang tanya kepada saya macam tue...
Selalunyer, simpan untuk diri sendiri jer.. Tapi kali nee rase nak share dengan korang pulak.. Hahaha so saya pon jawab,

Wishlist saya yang pertama,
Saya nak seseorang yang boleh dijadikan teman hidup, dunia dah akhirat.

:D  over kan? Terkedu kejap teman yang bertanya tuh hahahaha
Oleh sebab 'seseorang' tu kan orang, mana boleh hadiahkan 'orang' kat saya kan..
So, takpela.. Move on.. (budget sedey.. huhuhuh)


Wishlist saya yang kedua,
Saya nak motor Kawasaki ER6N 2012 latest released...

Owh, dan inilah mahkluk tersebut yang saya panggil jugak Bumblebee
(tapi takde kaitan dengan encik Bumblebee ya hihihih)


Tampan giler kan? Harganya lebih kurang 33k+- (yer, RM33,000.00)
Rase2 kan kalaulah beli pakai duit sendiri nee, mau kena tunda kawen sampai habes bayar hutang!Sebab tu la masuk dalam wish list kot2 ada orang nak bagi sebagai hadiah hantaran, kan.. Kekekeke ok sila siram saya pakai sebaldi air sejuk...


Wishlist saya yang ketiga,
Saya nak sebuah dompet baru.
Granted.

Last week outstation di Johor Port, on way back singgahla diJohor Premium Outlets (JPO), berjaya la merembet sebijik dompet kulit kat Fossil... Yeahhh!!! Nasib baik ada jugak wish yang 'affordable' hahahahaha

Alhamdulillah, umur saya dah dah 29 tahun (dan 8 hari), masih bernafas, masih sihat, masih ada rezeki, masih ada orang2 yang tersayang, masih ada kawan2, masih ada kerja, masih ada yang perlukan.. (^_^)Y

*Owh luper nak sebut, orang yang bertanya tuh dengan baik hatinya nak fullfillkan saya satu wish tambahan. Hahahah
Wishlist saya sebagai tambahan,
Saya nak sepasang kasut sukan yang baru untuk in-house training!  Yippie!!
Skechers buleh? Ahaksss!!!!

Khamis, 19 April 2012

29 and a day :)


Cik Julie: Saya nak bagi nih... *sambil hulur tupperware kecik isi apam bumblebee*

Encik Bumblebee: Owh.. Eh comel nyer.. *sengih*

Cik Julie: Semalam burfday saya.. *sipu2*

Encik Bumblebee: Wah.. Happy belated burfday! *dia sengih lagi..*

Cik Julie: Terima kasih... *dah blushing giler*

Encik Bumblebee: Ini... Buat ker? *dia senyum agak nakal*

Cik Julie: Tak la.. Ini beli.. Lain kali orang buat... *'orang'??!! rase nak tampar diri sendiri okey!!*

Encik Bumblebee: Niceee... *dia cakap sambil senyum meleret sumpah comel tak tipu!*


Bumblebees (^_^)Y

Khamis, 12 April 2012

W1D3 - LISA Latihan Cinta Antarabangsa



Rutin

Superman Push-ups
Elevated Push-up’s & L&R knee to elbow touch with the Swiss Ball
Squat & Press with the Pink Sandbag
Ugi Clean & Press + Jump Forward + 3 x Squat Jumps
Reverse Pull-Ups on Dip Station
Side Jump Burpee + 2 knee to elbow Oblique Abs + Tuck Jump Centre (Alternate Sides)
Forward Lunge + Side Lunge + Knee Lift. (Alternate Legs) with the Pink Sandbag
Ugi Ball Push-up & Burpee + Sumo L&R Knee Touch.
Tricep Dip + Kickout V Abs with the Dip Station
Overhead Abs with the Pink Sandbag
Sandbag Shoulder Lift + Squat + Switch Shoulder Press with the Pink Sandbag
Speed Run

Selasa, 10 April 2012

Coret coret of the day

Rasenyer hari2 aku membebel kat sini kan.. Bukan kire ada orang bace ke tak, hihihihi ikut suka jer nak update apa2.. Pastu kat blog aku nih memang tak activatekan apa2 iklan ke Adsense ke Nuffnang ker, sebab aku sendiri menyampah kalau ada pop-up suruh klik sana sini bila visit site orang2 lain...

Kadang2 aku tulis pendek jer... Kadang2 aku tulis panjang berjela sampai sendiri pon tak larat nak baca.. Follower blog nih kebanyakannyer aku tak kenal pon hahahaha Tak kisah la korang stumble upon ker, terklik apa2 ker yang terdirect terus ke sini.. Terima kasih sebab sudi bace blog aku yang banyak merapu nih...

Makin tua rase makin kurang pulak kawan2 aku yang sedia ada (they get married, ada anak, terus luper kehidupan bersahabat agaknya) , tapi makin ramai jugak kawan2 baru yang aku kenal melalui forum.. Actively aku memang ada join satu forum diet, dan satu forum motor.. Seronok kadang2 aku rase macam aku jumpe 'real people' walaupon hanya bertegur sapa menggunakan keyboard. Ada juga yang Private Message (PM) aku ajak lepak2, ajak jogging, ajak makan, ajak tengok wayang.. Setakat nih yang kat forum diet tuh aku berani la kuar (sebab most of them perempuan) tapi bila budak2 forum motor tuh kebanyakannya lelaki hahah tak berani lagi la aku (walaupon aku tahu niat mereka InsyaAllah baik2 sahaja) =)

Malam nee nak tengok Battleship dengan BFF Leen dan ada jugak ajak2 ayam budak forum yang selalu tengok wayang kat GSC Alamanda tuh.. Tengok la jumpe siapa agaknya malam nih (^_^)Y





Jumaat, 6 April 2012

I Believe from Soundtrack Movie: Mirror Mirror

Last sunday pergi tengok Mirror Mirror dengan BFF Leen kat MBO Ampang.
Ending song si heroin Snow White (Lily Collins) nyanyi lagu yang ala2 rentak Bhangra..


I believe I believe I believe I believe I believe I believe I believe
I believe I believe I believe I believe I believe In Love Love love! (^_^)Y


Sebelum tu lagu nie telah dicover oleh Iranian singer Googoosh Cool




Dan inilah penyanyi asal lagu nih, Nina Hart   :)



Goyang + gelek

Khamis, 5 April 2012

W1D2 - Rutin Cergas Rasa Baik


*testing upload guna youtube account. hihihihih

Rutin

10 x High Knees, 10 x Mountain Climbers

2 x Squat Jumps , 2 x Push-ups, 1 x Tuck Jumps

Centre to Elbow Jump (L&R) , 2 x leg jumps

Clean, Press, Squat, Press, Push Up

Tuck Jumps x 5, ½ Burpee,; squat hold x 5

Spider Knee Push up, Straight Leg Push Up (L&R)

Switch Lunge, Press

Side Lunge x 2, L&R Side Punch, 2 Tuck Jumps

10 x Squat, 10 x Squat Jumps

Elbow to Knee jumps 10 x each side

Wide leg jumps,  Push up

Speed run

Rabu, 4 April 2012

Unwell..

Huwaaargghhhhh Harinee tak berapa sihat.. Malam tadi takleh tido dengan aman.. Kejap2 bangun, pi minum air... Tido balik, bangun gi bilik air pulak.. tido lagik.. Bangun lagi, tukar posisi upside down pulak!

Kat opis srooott srooott ramai dah tegur tak sihat napa datang opis? huhuhuhu ku gigihkan jugak.. rase kalau tak larat sampai tak bangun Subuh tu mungkin la MC hari nee...

Selasa, 3 April 2012

Bodyrock 30 Days Challenge

Yehaaaaa.. Hari ini hari kedua workout challenge yang aku download daripada Bodyrock.tv.. Bawah nee Fit Test untuk 1st day..

video

Rutin: Squat Jump
Push Ups
Burpees
High Knees
Switch Lunges
Tuck Jumps
Straight Abs

Haaaaaa.. Cuber buat yer kawan2... Jangan ingat anda kurus anda mampu :P