Misi Kuruskan Zuly

Isnin, 15 November 2010

Rihanna - I Love The Way You Lie Part 2




Rihanna - I Love The Way You Lie Part 2 (feat. Eminem)

On the first page of our story, the future seems so bright.
And this thing turned out so evil, I don’t know why I’m still surprised.
Even angels have their wicked schemes and you take death to new extremes.
But you’ll always be my hero, even though you lost your mind.

Just gonna stand there and watch me burn,
But that’s alright because I like the way it hurts.
Just gonna stand there and hear me cry,
But that’s alright because I love the way you lie, I love the way you lie.
I love the way you lie.

Now this gravel in our voices, glass is shattered from the fight.
In this tug of war, you’ll always win, even when I’m right.
Cause you feed me fables from your hand,
With violet words and empty threats and it’s sick that all these battles are what keeps me satisfied.

Just gonna stand there and watch me burn,
But that’s alright because I like the way it hurts.
Just gonna stand there and hear me cry,
But that’s alright because I love the way you lie, I love the way you lie.
Ohhh, I love the way you lie.

So maybe I’m a masochist
I try to run but I don’t wanna ever leave.
Til the walls are goin’ up in smoke with all our memories.

[Eminem]
This morning, you wake, a sunray hits your face
smeared makeup as we lay in the wake of destruction
hush baby, speak softly, tell me I’ll be sorry that you
pushed me into the coffee table last night so I can push you off me
try and touch me so I can scream at you not to touch me
run out the room and I’ll follow you like a lost puppy
baby, without you, I’m nothing, I’m so lost, hug me
then tell me how ugly I am, but that you’ll always love me
then after that, shove me, in the aftermath of the
destructive path that we’re on, two psychopaths but we
know that no matter how many knives we put in each other’s backs
that we’ll have each other’s backs, ’cause we’re that lucky
together, we move mountains, let’s not make mountains out of molehills,
you hit me twice, yeah, but who’s countin’
I may have hit you three times, I’m startin’ to lose count
but together, we’ll live forever, we found the youth fountain
our love is crazy, we’re nuts, but I refused counselin’
this house is too huge, if you move out I’ll burn all two thousand
square feet of it to the ground, ain’t shit you can do about it
with you I’m in my f–kin’ mind, without you, I’m out it

Just gonna stand there and watch me burn,
But that’s alright because I like the way it hurts.
Just gonna stand there and hear me cry,
But that’s alright because I love the way you lie, I love the way you lie.
Ohhh, I love the way you lie.
I love the way you lie.

Jumaat, 5 November 2010

buhziey!

arr.. itu bukan nama orang occay!

lately, kebusyan melanda hidup.. jangankan diet, nak makan Nasik Arab pon tak sempat! huhuhuhuhuh dah 2 minggu x ngadap, baru semalam pi makan ngan Polkadots, Kak Sala and Ang... Terubat rindu..

So, apa yang buhziey-nya??

Going to move on, soon... Will sewa an apartment kat Serdang.. heheheh Finally, i'm way back to 'single' dalam erti kata sebenar.. Reason to move, no toll + 30 minutes to office + less traffic on my way to work (but will have some when going back home :P). But the ultimate reason would be, .... Jeng jeng jeng... Lain kali sambung...

*tetiba rase terpengsan atas lappy*
**krohh krohh krohh **

Ahad, 10 Oktober 2010

Vampire Diaries : Dalena Dance (^_^)

What do you guys thinkin on how i spend my weekend?
i am so into "vampires" lately...

video

Within Temptation - All I Need

I'm dying to catch my breath
Oh why don't i ever learn
I've lost all my trust though i've surely tried to
Turn it around

Can you still see the heart of me?
All my agony fades away
When you hold me in your embrace

Don't tear me down
For all i need
Make my heart a better place
Give me something I can believe
Don't tear me down
You've opened the door now
Don't let it close

I'm here on the edge again
I wish I could let it go
I know that I'm only one step away
From turning around

Can you still see the heart of me?
All my agony fades away
When you hold me in your embrace

Don't tear me down
For all i need
Make my heart a better place
Give me something I can believe
Don't tear it down
What's left of me
Make my heart a better place

I've tried many times but nothing was real
Make it fade away
Don't tear me down
I want to believe that this is for real
Save me from my fear
Don't tear me down

Don't tear me down
For all i need
Make my heart a better place

Don't tear me down
For all i need
Make my heart a better place
Give me something i can believe
Don't tear it down
What's left of me
Make my heart a better place
Make my heart a better place

Isnin, 12 Julai 2010

Macam mana I nak kawin dengan u?

Alkisah, ada satu ID YM dalam aku punyer list yang rasenyer dah 3-4 tahun.. AKu namakan sebagai Nedy Lan (wakakaka ikutkan hati, nak ajer aku letak ID sebenar dia... Hikhikhik) . Aku tak tahu dari mana aku dapat, sebab tak pernah bertegur sapa..

So one fine day, 2-3 minggu sebelum nih dia tiba msg2 aku.. Cakap nak berkenalan.. aku ok jer la.. Orang nak kenal2, takkan nak menyombong pulak.. Aku tanya mana dapat ID YM, satu Uni ker? Dia kata bukan, tapi dok Melaka. Aku fikir mungkin ada la kawan2 masa belajar dulu pass2 ID YM ker aper ker.. Ok..

Dia mintak no phone, aku bagi la secondary line aku (cuak nak bagi main line, kalau pepehal senang nak terminatekan number.. Miahahah). So, start dari tu rajin la dia msg2 aku, kdg sampai 2-3 kali msg bende yang sama.. Kdg tak balas sebab aku takde kredit pon, dia ckp la nak topupkan la, aper la.. Pastu start ber"abang", "i", "u".. hadoih.. Pelik aku mamat nee tak tanya pon aku nee ade pakwe ke tak , dah kawen ke belum.. Aci redah dengan kondifen jer??

Masa nee aku dah start rimas, last2 dia call2 sebab aku memang malas nak balas msg dia.. Hihihi tapi kalau dia call pon, aku jawab " Ermm.. Ye.. Owh.. K... is it? Arr...".. Aku dah strat rase mamat nee cam pelik jer... Ade gak aku ngadu kat member aku si Polkadots, dan dia suruh hang-up jer.. Aku takmo buat camtuh, karang kalau mamat tu betul2 saiko maunyer dia buat dajal letak no phone aku kat website XxX karang, naya jer (Opss, kiter boleh terminatekan number sebab secondary line, kan ;) )

Dipendekkan cerita, satu malam Nedy nee anta msg..
Nedy: Tanya sikit boleh

Aku tak balas.. Esok pagi dia msg sekali lagi bende yang sama..
Aku: Yes

Nedy: Awak nee kurus ke gemuk?

Aku cam terpempan seketika dengan soalan dia.. Aiks, selama nih tak pernah tgk gambar aku kat Avatar YM tuh ker?
Aku: Gemuk. 103kg. Tipu sket berat kasik up..
Miahahah hamek ko!

dia pon balas...
Nedy: Macam mana I nak kawin dengan u


...


Reaksi aku masa nee...
What the efff...??!!!!
Mase nee dengan pantasnyer aku balas,
Aku: Kenapa

Dia senyap..

Petang tu aku sms lagi, "Kenapa.."

Hahahahah Kawan aku Sue ckp, suruh hari2 sms Nedy tuh "Kenapa" , supaya dia tersaiko.. Aku gelak jer.. Tak payah la nak membazirkan kredit kat jantan camtuh.. Habis sampai ke sudah dia dah takde call or sms aku..

Moral of the story, kalau korang terjumpe ngan jenis2 manusia camnee, dan ingin menghindarkan diri daripada mereka, inilah cara paling efektif. Beritahu saja berat anda lebih daripada 100kg!

Isnin, 28 Jun 2010

Owh my Tiffany! (^_^")

Ahad yang lalu (semalam jer), aku pi jenjalan menjejak kaki kesekian kalinyer ke Pavillion.. Haila, makcikku kata ada MadAboutShoe punyer sales, up to 80% you! Aku nee tidaklah giler kasut, apa yang kupakai biasenyer sampai lunyai/licin/koyak/putus barula kugantikan dengan yang lain.. Sekarang nee pon aku cume pakai Crocs putih (eerrr.. ke kelabu) dan itulah yang kubasuh setiap minggu sebab kaler2 cenggini mudah benar kotornya..

Berbalik pada Makcik aku, dan diangkutnya sekali Raimi (anak daranyer no.2) dan juga kawan si Raimi iaitu Si Syida (anak dara orang lain) bersama. Aku cam biase jadik driver (tapi aku tak kisah sebab aku cepat mabuk kalau orang lain yang bawak kereta.. Sebab tu aku jarang betul naik Teksi :P ).

Sesampai disana, Makcik aku dengan pantas menyerbu Parkson. Ramai sungguh orang hari hujung minggu nee yerk..Almaklumla dah dapat gaji kerajaan-kerajaan semua nie.. (Aku jer belum nampak batang hidung cek cimbku.. Huhuh). Sempat pulak kami singgah di J.Co Donut, dan aku pon amek port baekkk punya, dan melayan donut2 daripada melayan kasut2 yang tengah direbut2 orang tuh..

Dekat sejam kat Parkson tuh, Raimi dan Syida pon dah menghilang entah kemana, aku jenjalan dengan Makcik ku.. Tengah naik eskalator, aku nampak signboard Tiffany & Co. kat belah kiri.. Sempat pulak aku fikir, bila la agaknyer bakal suami aku nak ajak pilih cincin kawen kat sini.. Ngeeeeee.. *Apa ko ingat ko Lisa Surihani??!! * Tersedak kejap aku mendengar bisikan halus suara setan dari mana ntah.. hahaha

"Er.. Cik Rozy.. Masuk Tiffany nak? " Aku pandang makcik aku sambil tersengih2...

"Ha.. Jom jom..." Eh, laju pulak orang tua nie.. Hehehe aku rase Makcik aku pon excited nak masuk tapi takde orang pernh ajak kot (miahahah kene bagi hint kat Pakcik akunie.. Boring la asyik masuk Habib jer.. :P )


Ader sorang kakak kat situ, umur mungkin dalam 30++.. Aku tgk suami dia dan anaknyer dalam troller dekat2 dengan pintu keluar.. Hahaha Kakak tu plak tuh cam biase jer beli kat sini.. Pilih2, terus bayar jer.. Miahahaah Dasat betul orang KL nih.. :D

Aku ngan Makcik pon berpusing2 mengelilingi kaunter2 aksesori tuh.. Kami disapa ngan seorang staff kedai yang cantik nee...

Ha.. aku dah nampak yang aku suke tuh...


*Gambo sebelah nee la bendealahnyer :P *
" Err.. Nee berapa eh kak?" Senyum2 aku angkat kepala..

" Yang ini 800 dik.." Sopan sungguh staff tu menjawab..

"Haa.. Okaylah nih, boleh letak dalam dulang hantaran kamu nanti!" Makcikku menambah..

*Kenapa masa nee aku dengar 800 tu macam 80 hengget jer? *


Kami pun pusing lagi... Pergi kat satu kaunter, penuh ngan cinicn berbatu diamond.. Makcik aku berkenan pulak kat satu, ala2 disusun macam love-love gitu batu diamond tuh.. Hehehe Memang cantik..



*<-- Cincin yang dimaksudkan ;) *
Makcik: Haa yang nee boleh tengok dik?

Penjual: Baik puan, sekejap yer.. (lalu mengambil sebentuk cincin berbatu permata dan diletakkan diatas alas)

Makcik:(Ambil cincin..) Ini emas putih ker?

Penjual: Bukan Puan, ini platinum..

Makcik:(Sambil memusing2kan cincin dijari manisnya) Owh, berapa rega nee?

Penjual: Yang ini 27 ribu, Puan..

Makcik: Ini boleh buat pergi Umrah untuk 4 orang, siap pergi balik nih!


Aku: Owh my Tiffany! (^_^")

Ahad, 27 Jun 2010

Mari Sarapan Di Pagi Ahad!

Assalamualaikum.. Waddapppppp....
Pagi semua... Aku terjaga sebab terbau masakan nasik goreng yang sungguh mengecurkan air liur.. Tentu my aunty tengah 'klung klang klung klang' memasak kat tingkat bawah! (apa tak gune anak sedara dia nee bangun lambat! Miahahaha )

Pagi nee lepas mandi standard time uuntuk menimbang, 'macam' dah turun 1 kg.. Ishhh Sebab semalam aku terlupa nak makan malam.. (boleh terluper gitu? Padahal malas giler nak kuar carik makanan/masak! ) MIahahaha

So sebabkan tak nak menjadi harapan palsu, kita tunggu sessi penimbangan seterusnyer pada esok pagi..

Selamat Hari Ahad..
Marilah berdiet tanpa kompromi!

*secara perlahan2 meninggalkan bilik menuju ke tingkat bawah untuk mengintai masakan makcik ku.. *

Selasa, 20 April 2010

Lagenda Budak Setan

video

Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang kurasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan manisnya janjimu
Dan kusambut itu
Dengan segenap hatiku
Walau engkau pergi tinggalkan ku

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Biarku memilih
Cinta yang sama

Perginya dirimu
Merobek jantungku
Biarku terjatuh
Dalam harapan

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Biarkan terjatuh
Dalam harapan
..... Dalam harapan

Khamis, 25 Mac 2010

Wednesday, 24-03-2010, 98.3kg



Wednesday, 24-03-2010, 98.3kg

Breakfast: Gulai Ikan + Sayur acar timun

Lunch: Sup sayur + Telur asin 1/2


Dinner: Burger Daging + Ayam
Water: 1.8 liter
Exercise: Threadmill 10 minit + Basikal 10 minit + Airwalk 10 minit

Selasa, 2 Mac 2010

Lamanyer tak hapdate..

Monday, 02-03-2010, 100Kg
Morning: Nasi Lemak 2 senduk + Sambal Telur
Morning Tea: -
Lunch : Pau Ayam 1 biji + Teh Ais
Evening Tea: RxCoffee
Dinner : Nasi Putih 2 senduk + Ikan Masak Lemak Nenas sekor
Plain Water: 0 Liter

Selak2, tetiba ternampak komen dari sorang sahabat...


ikoko said...
Dear, weight gaining takyah tulis ah. Nanti kita akan jadi
sangat-sangat down. Ye lah, rasa macam tak setimpal dengan usaha-usaha yang kita
dah buat. Just telan je. N then, buat je exercise cam biasa. Diet cam biasa.

Penimbang berat badan memang akan membuatkan kita rasa saket hati tapi
must to know gaks kan our weight. Takpe-takpe, slow2 dear. You will reach your
target coz' Allah memang suka perkenankan doa kita yang nak kurus ni. Janji
mintak kat DIA, k.

Pasal penimbang berat badan ni kan, em.. lebih baik
kita try sluar2 kita masa kita kecik sket dulu. Kot2 muat, kita dah happy, kan
:)

Yang penting, kena buat biasa-biasa je, jangan obses sgt, jgn ambil
ringan sangat. Just in border. Tengah2. Eh tul ke english aku ni? wakakak. Sila
betulkan eh. English aku sgt lousy. Ahaha. Yang penting kita happy k. :)

... member aku pernah cakap satu masa dulu, kalau kita nak kurus sgt,
mintalah padaNYA. Doa banyak-banyak. Jangan lupa doa kita nak kurus lepas solat.
Tapi, memang lewat sikit kita dapat. Cuma kena faham, Allah yang lebih power.
Jadi mintak pada yang POWER untuk kurus. Yeah.

Go Zuly! Go Zuly!
Zulyyyyykurrusss!!! (baca macam cheerleader)

December 14, 2009 7:59 AM
Thanx so much Ikoko @ Ina... I am hepi for ur new life also..
Wish me found my soulmate soon too...